Akupunktio

Perinteinen akupunktio on yli 3000 vuotta vanhaa ja muodostaa edelleen tärkeän terveydenhoitomuodon isolle osalle ihmiskuntaa. Se on yksi kiinalaisen lääketieteen hoitomenetelmistä.  Euroopassa akupunktio on ollut tunnettua jo 1800-luvulta alkaen.

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä (TCM) ja akupunktiossa korostuu ihmisen psykofyysinen kokonaisuus, sairauksien ennaltaehkäisy sekä henkilön oma vastuu terveyden ylläpidosta. Tämä edellyttää erilaista lähestymistapaa ja ihmiskuvaa mihin länsimaisessa lääketieteessä on totuttu. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen maailmankäsitys ja ihmiskuva on energeettinen. Kun elämänenergia QI ja Veri virtaavat meridiaaneissa sisäelinten läpi tasapainoisesti ja harmonisesti, on ihminen terve.

Ihmistä tarkastellaan toimintojen kautta. Sairaudet kuvataan energioiden häiriöinä ja toimintojen tasapainottomuuksina. Ihminen/keho nähdään kahden vastakkaisen toisistaan erottamattoman voiman, Yinin ja Yangin, herkässä tasapainossa.

Teen perinteistä Nanjing -akupunktiota neuloilla. Käytän etupäässä meridiaanien shu- eli hallintapisteitä polvista varpaisiin ja kyynärpäistä sormiin. Korvapisteitä neulotan ranskalaisen P. M. F. Nogierin ja saksalaiseurooppalaisen aurikuloterapian sekä kiinalaisen korva-akupunktion hoitosuositusten mukaan. Teen myös ranskalaisen korva-akupunktion mukaista arpien häiriökentän hoitoa. Lihaskireyksien laukaisemiseen käytän tarvittaessa paikallisesti myofaskiaalisia triggerpisteitä.

Halutessasi voin tehdä hoitoa ilman neuloja akupainantana sormilla tai vyöhyketerapiapuikoilla. Lapsia hoidan ilman neuloja ja ohjaan vanhempia tekemään jatkohoitoa kotona.